Paine floare

de oanapl in Piine, 29 Mar 2017 | 3431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • ½ cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 galbenus (pentru uns)
  • 2 linguri apa
  • 20 g susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Cerni faina, pentru a o aera si dizolvi sarea in apa. Drojdia o inmoi cu zaharul in apa calduta. Cand s-a umflat destul si nu mai face bulbuci, e gata de adaugat peste faina. Adaugi maiaua si incepi sa framanti aluatul, timp de cel putin 10 minute. La final, adaugi si uleiul si framanti pana cand aluatul nu se mai tine de maini. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald. Dupa scurgerea acestui timp, intinzi aluatul in tava si cu ajutorul unui capac, ii dai o forma rotunda, apoi il crestezi de 8 ori fara a decupa centrul. Fiecare triunghi rezultat il mai crestezi inca o data in centru (conform imaginii) si apoi prinzi de coltul triunghiului si il introduci prin acea crestatura de cateva ori.

Crestezi  foarte putin fiecare triunghi, pentru a obtine cateva raze in interiorul florii. 

Lasi la crescut inca 20 de minute. Bati galbenusul cu 2 linguri de apa si pensulezi painea. Presari susanul.

 Incalzesti cuptorul la 200° C si bagi painea in cuptor. Dupa 10 minute, reduci temperatura la 180° C. Coci painea timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz