Cartofi copti cu 3 feluri de branza

de artyandra in Mancaruri de legume, 28 Mar 2017 | 2183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 cartofi mici sau 7 cartofi mari
  • 100 g brânză de capră
  • 100 g brânză de vaci degresată
  • 50 g cașcaval Cheddar maturat, dat prin răzătoare
  • o jumătate de ardei gras, roșu
  • 2 linguri de lapte rece
  • 2 linguri de smântână degresată
  • miezul de la 3 cartofi
  • o ceapă mică
  • un ou (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • condimente după gust
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu 3 feluri de branza:

Se fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și celelate ingrediente, crude. Se pot adăuga condimente după gust sau se pot evita. 

Când s-au răcit cartofii, se vor curăța de coajă, iar cu o lingură se vor scobi. Miezul de la trei cartofi se va adăuga la compoziția de brânză și se va mixa iar, foarte bine, până devine o compoziție omogenă.

 Într-o tavă se va pune hârtie pergament și se vor pune direct cartofii fierți și scobiți. Cu o lingură se va pune din compoziția de brânză până va fi la nivelul cartofilor. Deasupra se va presăra cașcaval Cheddar maturat, iar peste cașcaval se va pune ca decor o frunză de pătrunjel. Se va da tava la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius pentru 30 minute. Când cartofii și cașcavalul s-au rumenit, se oprește focul și se va lăsa tava în cuptor până la răcire completă!

Cartofii sunt foarte buni serviți calzi.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi