Frigarui de pui la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 27 Mar 2017 | 5870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 300g
  • 2 cepe potrivite
  • 3 gogosari in otet
  • 3 castraveti murati
  • 100 ml vin alb demisec
  • 4 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • herbes de provences (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui la cuptor:

 Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele.

Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim bolul cu folie de plastic sau cu capac si dam la frigider pentru o jumatate de ora sau de ce nu chiar, si peste noapte.

         Intre timp, taiem gogosarii bucati medii si castravetii rondele. Pe betisoare de frigarui (mie mi-au iesit 5 frigarui), asezam carne + ceapa + gogosar + castravete si continuam, atat cat sa avem 4 bucati de carne pe un bat.

         Asezam frigaruile obtinute pe gratarul de la aragaz, sub gratar, asezam tava cuptorului cu o hartie de copt pentru a se scurge apa pe care o lasa ingredientele, pe urma schimbam hartia si asezam o folie de aluminiu pe tava atunci cand o bagam la cupor, pentru a se scurge apa in ea, astfel riscam sa se arda. Sau mai simplu in tava de sub frigarui, puteti aseza cartofi sau alte legume condimentate si cu putina apa, iar apa care se scurge din frigarui le va da legumelor un plus de savoare.

Frigaruiele le lasam la cuptor cca.15 minute pe o parte si alte 15 minute, pe alta parte. Cand le scoatem, trebuie sda fie frumos rumenite, daca considerati ca nu sunt rumenite in totalitate, le mai puteti lasa cateva minute in cuptor.

       Se servesc calde/reci cu salata si garnitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu crema de branza si foietaj