Pentru ca imi place sa-i fac surprize placute fetitei mele, m-am gandit sa incerc o prajitura in forma de crocodil. Va imaginati ce incantata a fost! ;)
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi amesteci pană se omogenizează compozitia. Laşi aluatul la frigider pentru o oră.
Intre timp, cureti merele de coajă şi le dai pe răzătoare. Le storci de zeamă şi le pui intr-un vas, pe foc, şi adaugi zahărul, scortişoara şi amesteci. Le laşi să se călească pană se inmoaie, apoi le laşi să se răcească.
Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, intr-un dreptunghi cu diametru de 25 x 35cm. Tai surplusul de aluat. Imparti aluatul in 3 (din ochi) pe lungime şi asezi pe mijlocul aluatului umplutura, lăsand o margine de 2 degete (pentru coadă si cap). Tai faşii pe ambele margini de aprox. 2 cm si impleteşti aluatul peste umplutură.
Iei colţurile din partea dreaptă şi le suprapui unul peste altul, pentru a forma capul crocodilului, apoi le aplatizezi cu mâna pentru a forma botul. Formezi cu degetele, în partea din faţă, două găuri pentru nări.
Iei colturile aluatului din partea stangă, le răsuceşti şi formezi coada. Din aluatul rămas, iei o bucăţică pe care o rulezi şi formezi sprâncenele şi ochii crocodilului. Iei patru bucăţele de aluat şi formezi lăbuţele şi le pui lângă corp. Cu foarfeca tai pe marginile laterale ale botului pentru a face colţii. Ciupesti tot cu foarfeca botul şi corpul pentru a face solzi.
Introduci plăcinta in cuptorul preincălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pană se rumeneşte frumos. O laşi să se răcească şi o servesti.