O reteta cu produse vegetale, fara ulei sau alte grasimi.
Este o reteta perfecta pentru cei care tin post.
In loc de oua, am folosit fulgi de drojdie inactiva care sunt foarte bogati in proteine si vitamina B.
Retete de post economice
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand lasa apa, il stoarcem bine.
Granulele de soia le-am pus intr-un robot de bucatarie si le-am macinat.
Intr-un bol, am pus granulele de soia macinate, dovlecelul razuit si stors bine de apa pe care o lasa, ceapa razuita pe razatoarea mica, mararul tocat marunt, usturoiul pisat si fulgii de drojdie. Am asezonat cu sare si piper si apoi am omogeniat totul foarte bine.
Mi-am pregatit o tava si am pornit cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C.
Din compozitie, am format chiftelute si le-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt.
Dam totul la cuptor si lasam cam 20 minute ca sa se rumeneasca usor.
Am scos tava din cuptor si am lasat chiftelutele sa se raceasca putin, apoi le-am luat de pe tava pe un platou.
Pofta buna!