A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocanita de berbecut cu leurda

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Legumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa...Citeste continuarea

Desert musuroi de cartita

Postat de: panacris in Prajituri

Untul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si telemea

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci...Citeste continuarea

Unt aromatizat cu leurda

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...Citeste continuarea

Cozonac de carne

Postat de: oanapl in Pui

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bat cu un...Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o...Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana, branza si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca, dar ai nevoie de o tava foarte mare si exista riscul sa nu se coaca bine in mijloc. Mai intai...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: oanapl in Oaie

Cureti ceapa si usturoiul, le tai in bucati, le calesti in ulei si le scoti apoi pe o farfurie. Calesti verdeata tocata in uleiul ramas. Speli bine carnea, o tai bucatele, o rumenesti putin in...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: oanapl in Oaie

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa...Citeste continuarea

Bors cu legume si boabe

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de...Citeste continuarea

Chiftelute de tofu cu sos de morcovi

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Maruntim tofu si il punem intr-un castron. Dam  migdalele la robot, apoi le adaugam peste tofu, impreuna cu pesmetul. Saram, daca mai este cazul, piperam si amestecam pana...Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: cristina1985 in Salate

Se taie fructele in cubulete mici, se scot samburii de la visine. La sfarsit, se taie para si bananele. Cantitatea ajunge pentru 4 boluri de supa sau 8 cupe. Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si pesto de...

Postat de: Xandrinne in Paste

Pastele se fierb in apa clocotita, sarata; se scurg. Ceapa se caleste usor in ulei, se adauga apoi si ciupercile taiate, nu foarte marunt. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc,...Citeste continuarea

Desert cornulete umplute cu pasta...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine...Citeste continuarea

Sfecla coapta cu sos scordolea

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de post

Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba). Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: oanapl in Oaie

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie...Citeste continuarea

Ciorba de legume (de post)

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete. Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii.  Morcovii se pun la calit...Citeste continuarea

Lipie cu legume

Postat de: Reli_B in Mancaruri de post

Se curata cartofii, se taie felii si se prajesc in ulei. Rosia se spala si se taie felii. La fel si ridichea. Ciupercile se curata, se taie felii si se pun intr-o tigaie in putin ulei...Citeste continuarea

Maioneza din pufuleti

Postat de: ladydi in Sosuri

Punem pufuletii intr-o sita mare si ii trecem sub jet de apa rece, astfel incat sa fie toti bine inmuiati. II lasam la scurs cateva minute si apoi...Citeste continuarea

Soia la gratar cu tagliatelle de...

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Punem apa la fiert, cu sare, frunze de dafin si catelul de usturoi. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, apoi le feliem cu mandolina (razatoare), in forma de tagliatelle. Atentie: miezul...Citeste continuarea

Stufat de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie....Citeste continuarea

Friptura de iepure cu usturoi verde

Postat de: eumimi in Iepure

Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: Alepaty in Torturi

Eu am inceput prin pregatirea blatului cu o seara inainte, de regula asa fac ca sa se raceasca bine, la temperatura camerei. Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare, apoi treptat se...Citeste continuarea

Rulada de vinete

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Spalam si curatam vinetele, apoi le taiem in felii subtiri. Presaram cu sare si le introducem intr-o tigaie cu ulei incins. Nu trebuie sa folosim mult ulei in acest caz. Prajim feliile de...Citeste continuarea

Risotto cu legume

Postat de: costi7hector in Mancaruri de post

Punem apa la fiert, cu sare si pregatim legumele, le curatam si le tocam cubulete. Calim legumele intr-o tigaie incinsa, pana se evapora apa lasata de ele. Piperam si saram dupa gust. Cand fierbe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu tofu

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Curatam ciupercile si tocam coditele. Dam tofu pe razatoare si tocam leurda. Amestecam coditele de ciuperci cu tofu si cu leurda si umplem ciupercile, asezate in prealabil intr-o tava...Citeste continuarea

Icre de chia

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Amestecam semintele de chia cu apa. Cat se hidrateaza chia, tocam ceapa. Adaugam peste chia, ceapa, zeama de lamaie si uleiul. Amestecam, potrivim gustul de sare si dam la frigider pana...Citeste continuarea

Dovlecei cu morcovi si ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele. Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand...Citeste continuarea

Salata cu surimi

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Salata verde se spala bine, se taie fasii si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie solzisori si se freaca cu putina sare. Porumbul se scurge de zeama, se pune peste salata, impreuna cu...Citeste continuarea

Fasole sote cu broccoli

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute. Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor cu vin

Postat de: oanapl in Iepure

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu oua de prepelita

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti. Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta,...Citeste continuarea

Desert gogosi de post

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat...Citeste continuarea

Desert clatite de post

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un...Citeste continuarea

Cartofi cu leurda

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam, ii spalam, dupa care ii taiem in cuburi (ca la supa). Ii punem intr-un ceaun, in care adaugam uleiul, apa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si punem la foc...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi cu leurda

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja 20-25 minute. Se curata de coaja si se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt si leurda taiata fin. Se pune sare si piper si se...Citeste continuarea

Paine cu leurda

Postat de: antici_gabytza in Piine

Intr-un vas, cernem faina, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calda, amestecata cu zaharul si o lingura faina, 50 ml ulei si adaugam treptat apa amestecata cu putina...Citeste continuarea

Penne Rigate cu ciuperci de roua si...

Postat de: Valclaudia in Penne

Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare, le lasam la fiert cca. 7 minute. Le trecem apoi scurt, sub jet de apa calda si le scurgem de apa. Punem uleiul in tigaie, adaugam...Citeste continuarea

Desert rapid

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Apoi, le amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in siropul de la visine, doar le scufundam...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...Citeste continuarea

Desert napolitane bengoase

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier. Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Legumele curățate, tocate grosier, se pun la fiert într-o oală, de 3 l. cu apă. Când sunt fierte, le scoatem din supă și le lăsăm la răcit. Punem legumele fierte,...Citeste continuarea

Desert gogosi braziliene

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

    Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lamaie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Desert Briosa Leopard

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe...Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe...Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea

Placinte cu varza

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]