Pentru ca ador briosele (mi se par mie mai copilaroase, vesele si dragalase), am pregatit unele cu pandispan pufos, umplute cu ciocolata si decorate cu alune rumenite si spuma de capsuni.
Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare.
Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus, astfel incat sa obtinem un aluat moale, pufos si aerat.
Se toarna compozitia intr-o tava de briose (in care ati pus hartiute de copt) sau forma de silicon pe care o asezati in alta tava, ca s-o puteti manipula usor. Daca folositi o tava pentru briose, va ies mai multe briose, daca folositi o forma de silicon cu model de flori cum am avut eu, obtineti mai putine briose, fiind mai mari.
In fiecare briosa, se indeasa cate o bucatica de ciocolata neagra (sau cu lapte, daca va place mai mult). Se decoreaza cu alune nesarate, maruntite cu cutitul. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
In functie de forma folosita si de cum le-ati umplut, obtineti cam 12 sau 14 briose.
Briosele se orneaza cu spuma de capsuni. Mie mi s-au parut foarte gustoase cu alunele acelea care s-au rumenit la cuptor si cu ciocolata dinauntru care s-a topit si curge cand muscati din briosa. Nu mai aveti nevoie de crema. Nu sunt nici gretoase, asa ca sunt mai usoare.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/briose-cu-ciocolata-si-spuma-de-capsuni.html