M-am decis asa urgent sa fac un tort.. l-am umplut cu ce am avut prin bucătărie ☺
Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu mixerul, cu un praf de sare si apoi cu zaharul.
Gălbenușurile le-am frecat cu zaharul cu scorțișoară si apoi le-am incorporat in albușurile bătute, amestecând continuu si încet, pana la omogenizare. Apoi incorporam si faina la fel ca si gălbenușurile. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul preîncălzit, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt tortul, il scoatem din cuptor si il lăsăm sa se răcească bine. Dupa ce s-a răcit, il tăiem in două si în interior punem crema 1, iar deasupra punem crema 2.
Crema 1: Intr-un bol, mixam ingredientele la viteza mica, 1 minut, apoi inca 3 minute, la viteza mare, până se întărește.
Crema 2 : Pt inceput, mixam frișca lichida, apoi adăugăm crema de brânză, colorantul si zaharul pudra si mixam pana se întărește.
Dupa ce am umplut tortul, il ornam pe deasupra cu floricelele si la mijloc, punem fructele de pădure.
Poftă bună 😊