Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie.
Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele batut si mai apoi, ciocolata racita.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si dupa ce le cernem, le incorporam in amestecul de ciocolata.
Captusim o tava rotunda cu hartie de copt, turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil.
Coacem la 190 grade C, timp de 50-60 min. (facem testul scobitorii).
Compozitia va fi destul de lichida, pâna aproape spre final.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit.....eu l-am facut astazi si a doua zi l-am taiat.
Crema
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Mixam frisca si o dam la rece, la frigider.
Amestecam branza cu zaharul (adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam, obtinand la final, o pasta fina. Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie.
Incalzim un pic (cateva secunde) iaurtul (la microunde).
Topim gelatina la microunde. Incorporam gelatina in iaurt.
Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza.
Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.
Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.
Jeleul
Punem intr-o cratita, fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop. Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa. Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
Asamblare
Taiem blatul in trei bucati.
Ochiometric impartim si crema in trei.
Tot ochiometric, impartim si jeleul in doua.
#Fiind un blat umed, acesta nu mai trebuie insiropat.
Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu, iar apoi o parte din crema.
Acoperim cu urmatorul blat, peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema.
Urmeaza ultimul blat, peste care asezam ultima portie de crema.
Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia.
Delicios de bun!