Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

de Merisor in Sandvisuri, 9 Mai 2017 | 6064 vizualizari

 

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de față și au un mare efect asupra celor care le consumă.
Pot fi servite calde, cu ketchup ca la pizza, sau pot fi luate la pachet, că tare bune sunt și reci.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 250 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 650-700 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • Pentru umplut:
  • 250 g costiță afumată
  • 250 g salam de casă
  • 2 castraveciori murați
  • 4 buc gogoșari murați
  • mozzarella
  • parmezan ras
  • ketchup
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker:

Pentru aluat, cernem 500 g făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.

Nu trebuie să punem de la început toată cantitatea de făină pe care o citim intr-o rețetă, pentru că nu stim dacă si nouă ne va intra fix aceeași cantitate. De aceea pornim de la mai puțin și adăugăm pe parcurs.

Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul peste ea și le frecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, până se diluează.

Adăugăm laptele călduț și 1-2 linguri de făină, omogenizăm maiaua și o lăsăm la crescut 5-6 minute, sau după caz, până își dublează volumul.

Amestecăm ouăle cu sarea, apoi cu o parte din ulei și le punem în adâncitura din vas.

Tot acolo vom pune și maiaua crescută și începem să adunăm făina de pe margini peste ingredientele de la mijloc, amestecând intens și picurând în același timp și apa călduță și uleiul oprit.

Frământăm un aluat, nu foarte ferm ca la pâine, dar nelipicios.

 Datorită ouălelor din compoziție, va fi un aluat mai elastic si mai pufos. Dar, adăugarea ouălelor este opțională, se poate și fără ele. Eu am pus pentru că am fost aprovizionată de la țară cu multe ouă proaspete.

Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în trei, sau după dimensiunea vasului în care preparăm sandwich-ul (tigaie, tavă, sandwich maker).

Întindem fiecare parte de aluat, pe masa de lucru ușor înfăinată, în câte o foaie subțire pe care o ungem cu ketchup.

Presărăm peste jumătate din foaie mozzarella, iar peste cealaltă jumătate, parmezan.

Așezăm ingredientele pentru umplutură, feliate subțire, peste jumătate de aluat și pliem peste ele cealaltă jumătate.

Apăsăm marginile aluatului și le lipim între ele, ca să nu se desfacă în timpul tratamentului termic și coacem sandwich-urile până când se rumenesc bine pe ambele parți.

Avem grijă și să înțepăm aluatul din loc în loc înainte de a-l introduce în tavă, respectiv sandwich maker sau tigaie.

Mai multe variante de astfel de sandwich-uri coapte, găsiți aici.

Băieții mei au zis , că aceste sandwich-uri cu murături și preparate din carne, au fost cele mai bune de până acum.

Mie mi-au rezultat trei sandwich-uri, unul s-a servit imediat, cald, pentru că sunt bune atât calde cât și reci.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

12.05.2017, 10:34

delicioase

Ina 1

12.05.2017, 23:35

Le ador De cand mi-am luat Panini am facut fel si fel de combinatii

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:37

Ce buune !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bagel cu crema de branza cu smantana Delaco, bacon si salata de ardei copti