Lasagna cu legume

de oanapl in Lasagna, 9 Mai 2017 | 4679 vizualizari

 

De mult timp, imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna.

 

INGREDIENTE

  • sosul de legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 borcan ciuperci (170g)
  • 100g baby spanac
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 400g rosii in sos
  •  sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita oregano uscat
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 300 g mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca.

Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume.

Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume alaturi de usturoiul pisat si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.

 Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.

Fierbi (sau nu) foile lasagna, in apa cu sare, pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop, avand grija sa nu se lipeasca intre ele.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi un strat de legume, presari 1/3 din mozzarella rasa, apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava, lasi sa se raceasca putin lasagna si apoi o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si mozzarella