De mult timp, imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna.
Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca.
Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume.
Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume alaturi de usturoiul pisat si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.
Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.
Fierbi (sau nu) foile lasagna, in apa cu sare, pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop, avand grija sa nu se lipeasca intre ele.
Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi un strat de legume, presari 1/3 din mozzarella rasa, apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava, lasi sa se raceasca putin lasagna si apoi o servesti.