Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca.
Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.
Mai jos va prezint varianta pentru pernute:
Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:
https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html
Pregatirea pernutelor:
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.
Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.
Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.
Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.
Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html
1
La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.
2
Daca pregatiti cantitati mai mari, este bine sa lucrati cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea si vor fi dificil de manevrat.