Desert pernute cu capsuni si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 2306 vizualizari

 

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca.
Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.
 
Mai jos va prezint varianta pentru pernute:

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • Pentru impachetat:
  • 200 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou pentru uns
  • spuma de capsuni sau gem de capsuni
  • nuca rumenita la cuptor si macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pernute cu capsuni si nuca:

 

Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:

https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html

 

 Pregatirea pernutelor:  

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.

Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.

 Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.

 Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.

 Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html 

TIPS-URI

1

La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.

2

Daca pregatiti cantitati mai mari, este bine sa lucrati cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea si vor fi dificil de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală