Desert tarta cu mere si caramel

de claudiaO in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 2508 vizualizari

 

Crocant si plin de caramel, nu are cum sa nu te dea pe spate acest desert :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj Bella
  • 2 kg mere
  • 300 gr zahar
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si caramel:

Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem in 4.

Intr-o cratita incapatoare, punem la caramelizat zaharul si, cand s-a topit tot si a devenit auriu, adaugam untul si amestecam bine sa se omogenizeze. Adaugam merele si le intoarcem pe toate partile ca sa se prinda caramelul de ele.

Luam o tava mai inalta si asezam merele felie langa felie, apoi turnam si sosul rezultat. Asezam foaia de aluat peste mere, avand grija sa indoim in interior.

Dam la cuptor la foc mediua cca. 40 min, pana se rumeneste frumos.

Serivim calda, cu o cupa de ingheteata deasupra, sau fara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu caramel "Rodica"