Vă miroase a pâine caldă? Din bucătăria mea s-a răspândit:)))))
Încep cu mulțumiri. Mulțumesc Carmen pentru rețetă! Am văzut rețeta la bucătărașul nostru plin de viață Carmen. O bunătate de n-am cuvinte s-o descriu!
Pune jumătate din făină într-un vas de frământat.
Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle.
Laptele, apa si untul se pun la încălzit.
Toarnă laptele peste făină și apucă-te de frământat.
După ce ai omogenizat bine, adaugă făina, până obții un aluat elastic care se desprinde ușor de mână.
Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă-l la crescut o oră.
După o oră, ia bucăți din aluat și modelează cu mâna.
Chiflele modelate pune-le pe tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperă chiflele cu un prosop curat și lasă-le să se odihnească 15-20 minute.
Ia oul, presară puțină sare pe el si bate-l cu o furculiță, cât să se amestece gălbenușul cu albușul.
Unge ghiflele cu ou si presară mac deasupra.
Dă tava la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenesc.
Poți face testul cu scobitoarea pentru a fi mai sigură.
Când sunt coapte, le scoți din tavă și le acoperi cu un prosop.
1
Am modelat 7 chifle.