Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata o noua varianta delicioasa de tiramisu incercata in acest weekend. Sper sa va placa!
Tiramisu reţetă originală
Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit.
Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine.
Incepem sa asamblam tiramisu: punem cafeaua intr-un bol, suficient de lung, intr-un strat de 2 cm; luam fiecare piscot si il dam repede prin cafea, apoi il asezam in tava. Repetam cu 1/2 din piscoturi, completand la nevoie cu cafea.
Intindem peste piscoturi mai mult de 1/2 din crema. Acoperim cu restul de piscoturi, inmuiate si ele in cafea. Turnam restul de crema si nivelam. Presaram pe deasupra restul de 1/4 din trufele macinate.
Dam la frigider, pentru cateva ore sau preferabil peste noapte.
Pofta buna!