Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Smoothie cu spanac
Postat de: eumimi in Love SmoothiesPunem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul. Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu sos marinat
Postat de: eumimi in PorcMai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: claudiaO in DulciuriPunem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde...Citeste continuarea
Aperitiv foi de placinta cu branza...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert chec cu piersici si cacao
Postat de: oanapl in PrajituriFreci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom,...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti ( de post)
Postat de: aliliana in DulciuriInainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriIncepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu gem de zmeura
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea
Paste de orez cu pui
Postat de: ctlina in PasteTaiati carnea de pui in bucatele. Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun. Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir.. Puneti...Citeste continuarea
Gratin de cartofi si carne argentinian
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si fulgi...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de...Citeste continuarea
Crema de lapte - Paraguay (Crema de...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti...Citeste continuarea
Hummus cu sfecla coapta in cuptor
Postat de: Anett in Mancaruri de postSpalam si curatam sfecla, apoi taiem in cubulete mai mici. Ungem cu ulei o tava in care asezam cubuletele de sfecla, presaram cu sare si rozmarin uscat si introducem in cuptor pentru 20 de minute....Citeste continuarea
Paste cu piept de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care...Citeste continuarea
Burgeri
Postat de: Criss in PorcIn cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire,...Citeste continuarea
Mancare de urzici cu amaranth
Postat de: blackbeers in Mancaruri de legumeUrzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert. Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca....Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de branza...
Postat de: andra001 in Aperitive / GarnituriBrânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se...Citeste continuarea
Aperitiv melci din foietaj cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge....Citeste continuarea
French toast cu iaurt in dry cooker
Postat de: VanessaAli in SandvisuriBatem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe. Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si cascaval
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDecongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina. Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de caramel
Postat de: cristina1985 in TorturiBlat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: Anett in SupeSpalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de...Citeste continuarea
Desert Reteta de preparare a...
Postat de: mirela0911 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu naut, dovlecei...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus....Citeste continuarea
Desert bilute turmentate
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron incapator, macinam biscuitii si nuca. Separat, intr-o craticioara, punem zaharul, cacaua si apa, amestecam bine, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele, punem pe foc sa dea in...Citeste continuarea
Desert clatite americane din banane...
Postat de: Anett in DulciuriMaruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta Picnicoasa
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni
Postat de: ancutsa in TorturiSpuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu sunca si cascaval
Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / GarnituriDrojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve. Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant,...Citeste continuarea
Desert prajitura Tavalita
Postat de: gabrielasfechis in PrajituriBlat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma,...Citeste continuarea
Salata cu fasole rosie
Postat de: ancutsa in SalateFasolea rosie se scurge de zeama si se clateste putin in apa rece. Se feliaza rosiile, se curata maslinele de samburi, se taie ceapa rondele. Intr-un vas incapator, se amesteca...Citeste continuarea
Mamaliguta in paturi
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carnePentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai...Citeste continuarea
Salata de conopida cu maioneza,...
Postat de: Valclaudia in SalateConopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert, in apa cu sare. Cand furculita patrunde usor in conopida, o scoatem din apa si o lasam la scurs si la racit. Fierbem un ou,...Citeste continuarea
Desert ochelari cu gem
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si...Citeste continuarea
Budinca de broccoli si branza la...
Postat de: oanapl in Mancare copiiPui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri...Citeste continuarea
Gustari simpatice pentru copii
Postat de: oanapl in Mancare copiiBuburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea
Desert prajitura Bobițe colorate
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se...Citeste continuarea
Reteta simpla de Snitele de porc...
Postat de: eumimi in PorcCum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata si caramel
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un vas, se pune faina si zaharul pudra si se amesteca. Se adauga untul rece, de la frigider, taiat in bucati si cu varfurile degetelor se amesteca pana cand capata un aspect de firimituri. Se...Citeste continuarea
Friptura de miel aromata la cuptor
Postat de: andaoana in OaieCarnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: andaoana in OaiePentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30...Citeste continuarea
Paine bradut
Postat de: claudiaO in PiinePunem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de lapte...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...Citeste continuarea
Ciorba de primavara, din legume
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot,...Citeste continuarea
Desert briose cu fructe confiate si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem...Citeste continuarea
Desert briose trandafir
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata. Pui maiaua in castron,...Citeste continuarea
Tarta cu piept de curcan si ciuperci
Postat de: oanapl in CurcanLasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si...Citeste continuarea