A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Smoothie cu spanac

Postat de: eumimi in Love Smoothies

Punem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul. Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu sos marinat

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde...Citeste continuarea

Aperitiv foi de placinta cu branza...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert chec cu piersici si cacao

Postat de: oanapl in Prajituri

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom,...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti ( de post)

Postat de: aliliana in Dulciuri

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu gem de zmeura

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea

Paste de orez cu pui

Postat de: ctlina in Paste

Taiati carnea de pui in bucatele. Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun. Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir.. Puneti...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si carne argentinian

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.  Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fulgi...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de...Citeste continuarea

Crema de lapte - Paraguay (Crema de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti...Citeste continuarea

Hummus cu sfecla coapta in cuptor

Postat de: Anett in Mancaruri de post

Spalam si curatam sfecla, apoi taiem in cubulete mai mici. Ungem cu ulei o tava in care asezam cubuletele de sfecla, presaram cu sare si rozmarin uscat si introducem in cuptor pentru 20 de minute....Citeste continuarea

Paste cu piept de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care...Citeste continuarea

Burgeri

Postat de: Criss in Porc

In cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire,...Citeste continuarea

Mancare de urzici cu amaranth

Postat de: blackbeers in Mancaruri de legume

    Urzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert. Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca....Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute de branza...

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Brânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se...Citeste continuarea

Aperitiv melci din foietaj cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge....Citeste continuarea

French toast cu iaurt in dry cooker

Postat de: VanessaAli in Sandvisuri

Batem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe. Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Decongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina.  Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de caramel

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: Anett in Supe

Spalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de...Citeste continuarea

Desert Reteta de preparare a...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu naut, dovlecei...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus....Citeste continuarea

Desert bilute turmentate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron incapator, macinam biscuitii si nuca. Separat, intr-o craticioara, punem zaharul, cacaua si apa, amestecam bine, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele, punem pe foc sa dea in...Citeste continuarea

Desert clatite americane din banane...

Postat de: Anett in Dulciuri

Maruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta Picnicoasa

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

  Spuma de capsuni: Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri

Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve. Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant,...Citeste continuarea

Desert prajitura Tavalita

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Blat :  In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma,...Citeste continuarea

Salata cu fasole rosie

Postat de: ancutsa in Salate

  Fasolea rosie se scurge de zeama si se clateste putin in apa rece. Se feliaza rosiile, se curata maslinele de samburi, se taie ceapa rondele. Intr-un vas incapator, se amesteca...Citeste continuarea

Mamaliguta in paturi

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai...Citeste continuarea

Salata de conopida cu maioneza,...

Postat de: Valclaudia in Salate

Conopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert, in apa cu sare. Cand furculita patrunde usor in conopida, o scoatem din apa si o lasam la scurs si la racit. Fierbem un ou,...Citeste continuarea

Desert ochelari cu gem

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si...Citeste continuarea

Budinca de broccoli si branza la...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pui broccoli la fiert, in apa cu sare, pentru 4-5 minute. Intre timp, tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri...Citeste continuarea

Gustari simpatice pentru copii

Postat de: oanapl in Mancare copii

Buburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea

Desert prajitura Bobițe colorate

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se...Citeste continuarea

Reteta simpla de Snitele de porc...

Postat de: eumimi in Porc

Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si caramel

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un vas, se pune faina si zaharul pudra si se amesteca. Se adauga untul rece, de la frigider, taiat in bucati si cu varfurile degetelor se amesteca pana cand capata un aspect de firimituri. Se...Citeste continuarea

Friptura de miel aromata la cuptor

Postat de: andaoana in Oaie

Carnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: andaoana in Oaie

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30...Citeste continuarea

Paine bradut

Postat de: claudiaO in Piine

  Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lapte...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...Citeste continuarea

Ciorba de primavara, din legume

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot,...Citeste continuarea

Desert briose cu fructe confiate si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.  Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem...Citeste continuarea

Desert briose trandafir

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci drojdia cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizezi compozitia si o lasi la loc caldut, pana se umfla si apar basicute la suprafata. Pui maiaua in castron,...Citeste continuarea

Tarta cu piept de curcan si ciuperci

Postat de: oanapl in Curcan

Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]