Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii

de madi_marin in Prajituri, 10 Iun 2017 | 3460 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • Crema de de şampanie:
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 300 ml şampanie roze
  • 1 plic gelatină granule
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Jeleu de trandafiri şi rodie:
  • 10 g gelatina granule
  • 200 g dulceaţă de trandafiri
  • 50 ml sirop de rodii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii:

Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 10 minute, după care se scoate la răcit şi se taie în două, astfel obţinem două dreptunghiuri pe care le vom suprapune.

Preparăm crema de şampanie: gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă şampania şi se pune compoziţia la foc mic amestecând continuu pentru cca. 10 minute.

Se adaugă ciocolata bucăţele, se lasă să se topeasca bine, apoi se dă la răcorit.

Se încorporează gelatina hidratată şi se dă crema la frigider ca să capete puţină consistenţă, după care se amestecă cu frişca bătută spumă tare.

Între timp, se prepară jeleul de trandafiri şi rodii: se pune la hidratat gelatina, apoi se încălzeşte uşor, după care se toarnă peste dulceaţa de petale de trandafiri amestecată cu siropul de rodii. Se amestecă, se răceşte uşor, după care, cu o parte, se unge jumătate de blat, deasupra se pune cel de-al doilea blat, apoi crema de şampanie şi restul de jeleu. Se lasă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert - Strudele de post cu mere