Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Iun 2017 | 6549 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
După ce am postat în urmă cu ceva timp rețeta pentru păpanași fierți, a venit vremea să prezint și papanașii prăjiți. Dacă papanașii fierți sunt dietetici și sănătoși, papanașii prăjiți sunt mai buni, mai parfumați și mai pufoși. E o rețetă pe care o fac destul de des, pentru că ne plac acești papanași, pentru că sunt buni de pus la pachet și pentru că săptămânal cumpăr din piață produse lactate.
La noi în zonă papanașii se fac ca niște chiftele. Fiind pufoși (dar consistenți), dulci și parfumați, acești papanași se mănâncă așa cum sunt, ca atare, fără smântână sau dulceață, pentru că au tot ce trebuie...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 grame brânză de vaci
  • 4-5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 vărf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 7-8 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • făină pentru modelat papanașii
  • ulei pentru prăjit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina, puțin câte puțin, amestecând cu atenție să nu se formeze cocoloașe.

Se formează papanașii (ca niște chiftele) și se pun pe planșetă, până se adună mai mulți.

Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun la prăjit papanașii, dar la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos. Când uleiul scade în tigaie, trebuie completat, în caz contrar există riscul ca papanașii să se ardă. Se scot papanașii prăjiți cu o paletă și se pun într-un vas în care s-a pus hărtie absorbantă, care va prelua excesul de ulei.

Se servesc calzi, sau reci.

TIPS-URI

1

Dacă brânza nu este bine scursă, va trebui să suplimentați cantitatea de făină, pentru ca papanașii să nu fie prea moi.

2

Pregătiți pe planșetă mai mulți papanași pentru prăjit, ca să nu se ardă uleiul degeaba, cu puțini papanași.

3

Formați alți papanași în timp ce-i prăjiți pe cei din tigaie, pentru a-i înlocui pe cei care sunt gata. Între timp, supravegheați cu atenție ce se întâmplă în tigaie, să nu ardeți papanașii.

4

Încingeți uleiul în tigaie, înainte de a prăji papanașii, dar prăjiți-i la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

5

Completați ulei în tigaie, atunci când scade, pentru ca papanașii să nu se ardă.

6

Pentru ca papanașii să se rumenească frumos și să nu se ardă, nivelul de ulei din tigaie trebuie să ajungă la jumătatea papanașilor.

7

În vasul în care scoateți papanașii prăjiți, puneți prosoape de bucătărie din hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca