Supa algeriana - Chorba Beida

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2017 | 3926 vizualizari

 

Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac.
Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria.
Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului.
Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik.
N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma.
Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut  (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu tot cu os si piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • partea verde de la un praz
  • 1 mana buna de paste vermicelli
  • 1 litra de apa
  • 1 Kub de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de coriandru tocat (patrunjel)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa algeriana - Chorba Beida:

Curatati si spalati legumele.

Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.

Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.

Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.

Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.

Strecurati si degresati lichidul.

Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)

Preparati El Akda :

Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.

Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.

Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.

Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.

 

Puteti servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa algeriana - Chorba Beida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu galuste