Supa algeriana - Chorba Beida

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2017 | 4215 vizualizari

 

Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac.
Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria.
Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului.
Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik.
N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma.
Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut  (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu tot cu os si piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • partea verde de la un praz
  • 1 mana buna de paste vermicelli
  • 1 litra de apa
  • 1 Kub de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de coriandru tocat (patrunjel)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa algeriana - Chorba Beida:

Curatati si spalati legumele.

Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.

Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.

Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.

Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.

Strecurati si degresati lichidul.

Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)

Preparati El Akda :

Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.

Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.

Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.

Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.

 

Puteti servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa algeriana - Chorba Beida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa