O salata de vinete si ardei marocana, parfumata cu coriandru si chimion.
Seamana un pic cu zacusca noastra, se coc vinetele si ardeii apoi se gatesc cu sos de rosii, usturoi si condimente.
Coriandrul si chimionul sunt condimente puternice, atentie la cantitate, daca nu sunteti prea fan.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/zaalouk-salata-de-vinete-si-ardei.html
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita.
Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati sa se raceasca si decojiti - coaja se va indeparta foarte usor.
Coaceti vinetele 45 de minute. Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs..
Incalziti uleiul, adaugati paprika si usturoiul pisat. Amestecati, colorati si adaugati rosiile.
Gatiti la foc potrivit si lasati sa scada apa din rosii.
Taiati vinetele si ardeii bucatele si adaugati-le peste sosul de rosii. Puneti sare, piper chimen si amestecati.
Gatiti la foc potrivit 20 de minute si adaugati la sfarsit, verdeata tocata.
Se poate servi cald ca o garnitura pentru un fel de mancare sau caldut cu paine proaspata ca un antreu.
Se poate toca marunt, mixa sau pasa si transforma intr-o pasta si servi ca o salata cu paine.
Inainte de a servi, puteti pune deasupra cateva picaturi de ulei si de suc de lamaie.