Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk

de Catalina L in Salate, 11 Iun 2017 | 4435 vizualizari

 

O salata de vinete si ardei marocana, parfumata cu coriandru si chimion.
Seamana un pic cu zacusca noastra, se coc vinetele si ardeii apoi se gatesc cu sos de rosii, usturoi si condimente.
Coriandrul si chimionul sunt condimente puternice, atentie la cantitate, daca nu sunteti prea fan.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/zaalouk-salata-de-vinete-si-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete bio
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 conserva de 400 g de rosii in sos (sau 3 rosii mari decojite)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • un varf de cutit de piment
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de pudra de chimion
  • coriandru sau patrunjel tocat
  • sare,
  • piper
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk:

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita.

Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.

Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati sa se raceasca si decojiti - coaja se va indeparta foarte usor.

Coaceti vinetele 45 de minute. Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se curata de coaja si se lasa la scurs..

Incalziti uleiul, adaugati paprika si usturoiul pisat. Amestecati, colorati si adaugati rosiile.

Gatiti la foc potrivit si lasati sa scada apa din rosii.

Taiati vinetele si ardeii bucatele si adaugati-le peste sosul de rosii. Puneti sare, piper chimen si amestecati.

Gatiti la foc potrivit 20 de minute si adaugati la sfarsit, verdeata tocata.

Se poate servi cald ca o garnitura pentru un fel de mancare sau caldut cu paine proaspata ca un antreu.

Se poate toca marunt, mixa sau pasa si transforma intr-o pasta si servi ca o salata cu paine.

Inainte de a servi, puteti pune deasupra cateva picaturi de ulei si de suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata din flori de salcam