Paine integrala cu seminte si tarate

de Valclaudia in Piine, 8 Iun 2017 | 4082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 180 gr fulgi de secara
  • 80 gr fulgi fini de grau
  • 3 linguri cu varf faina de in
  • 2 linguri cu varf seminte de in
  • 5 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 500 ml apa calduta
  • seminte de susan alb de presarat deasupra (cca 2 linguri)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte si tarate:

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan.

Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa.

Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia obtinuta in vas, nivelam cu lingura si presaram deasupra semintele de susan.

Acoperim vasul de yena cu capacul, dam vasul la dospit in cuptor pentru 45 minute.

Dupa scurgerea acestui timp, ridicam temperatura la 180 grade C, indepartam capacul de pe vasul de yena, setam functia de coacere cu ventilatie si coacem painea in aceste conditii, 40 minute.

Scoatem painea coapta din cuptor, apoi din vasul yena pe un gratar, lasam la racit complet, apoi feliem painea si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte si tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan