Paine integrala cu seminte si tarate

de Valclaudia in Piine, 8 Iun 2017 | 3935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 180 gr fulgi de secara
  • 80 gr fulgi fini de grau
  • 3 linguri cu varf faina de in
  • 2 linguri cu varf seminte de in
  • 5 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 500 ml apa calduta
  • seminte de susan alb de presarat deasupra (cca 2 linguri)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte si tarate:

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan.

Adaugam apa calduta, amestecam si obtinem o compozitie lipicioasa.

Tapetam vasul de yena cu hartie de copt, asezam compozitia obtinuta in vas, nivelam cu lingura si presaram deasupra semintele de susan.

Acoperim vasul de yena cu capacul, dam vasul la dospit in cuptor pentru 45 minute.

Dupa scurgerea acestui timp, ridicam temperatura la 180 grade C, indepartam capacul de pe vasul de yena, setam functia de coacere cu ventilatie si coacem painea in aceste conditii, 40 minute.

Scoatem painea coapta din cuptor, apoi din vasul yena pe un gratar, lasam la racit complet, apoi feliem painea si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte si tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle puisori