Desert tort Tamara

de Constelatialeu in Torturi, 12 Iun 2017 | 5294 vizualizari

 

Cum am mai zis, am obiceiul sa fac daruri dulci, pentru maine 13 iunie un calduros  ( 32 grade afara garantat) ''La multi ani, Tamara-Loredana ! '' sa-ti fie viata presarata cu sanatate si multe bucurii pentru ca meriti.....

 

INGREDIENTE

  • Blat -forma de 18 cm
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca taiata grosier
  • Jeleu de caise
  • 400 g caise curatate de coaja si fara samburi
  • 20 g amidon alimentar
  • 2 foi gelatina( 4 grame)
  • 3 linguri zahar
  • Crema
  • 200 g cicolata neagra
  • 100 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • Krant
  • 150 g nuca
  • 4 linguri zahar
  • Decor
  • ciocolata topita
  • inimioare si bombonele colorate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tamara:

Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.

Blat. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Mixam galbenusurile cu zaharul pana  se topeste zaharul, apoi adaugam faina si nuca taiata grosier. La final, incorporam abusurilel batute spuma, cu miscari lente, de jos in sus. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit; este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Krant: Intr-o craticioara, punem zaharul la caramelizat, cand e caramelizat, adaugam nuca, amestecam bine si intindem compozitia pe un fund uns cu ulei, aplatizam bine si lasam sa se raceasca; cand s-a racit, cu ajutorul unui ciocanel, pisam krantul pe care l-am bagat intr-o punga.

Jeleu de caise: Curatam caisele de coaja si de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si amidonul si pasam bine, apoi punem pe foc cca. 5-6 min, apoi trecem amestecul prin sita, si punem din nou la fiert, amestecand continuu. Separat, punem la hidratat gelatina, in apa rece. Cand jeleul incepe sa se ingroase, stingem focul, adaugam gelatina stoarsa si amestecam bine. Lasam sa se tempereze putin, cat pregatim asamblarea.

Forma in care am copt blatul, o imbracam in folie alimentara, asezam prima parte de blat, presaram krant pe toata suprafata, apoi turnam jeleul si dam la frigider cca 2-3 ore, pana se intareste bine. Apoi se scoate, presaram krant si intindem jumatate din crema, asezam al doilea blat si deasupra restul de crema. Ornam cum ne trece prim cap, cu ciocolata topita, krant, inimioare si bombonele si niste flori de decor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tamara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone