M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta gustoasa, iar forma ii va incanta si pe cei mici!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins.
Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute.
Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs, apoi amestec-o cu branza ricotta si ouale.
Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa si omogenizeaza bine.
Taie cele doua foi de aluat cu ajutorul unei tavi rotunde sau un capac de oala.
Pune prima foaie pe o hartie de copt si presar-o cu pesmet, apoi asaza compozitia de spanac in mijloc si pe margine.
Presara deasupra parmezanul ras si acopera cu a doua foaie. Preseaza usor si lipeste marginile presand bine cu o furculita.
Asaza in mijlocul tartei un castron cu gura in jos si taie apoi petale de 2 cm grosime. Inteapa cu furculita si de jur imprejurul castronului, ca sa iasa aerul fierbinte in timpul coacerii.
Rasuceste fiecare bucata in sus, formand astfel petalele tartei.
Unge tarta apoi cu oul batut si presara in mijloc mixul de seminte.
Coace tarta in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute.