Desert pandispan portughez Pao de Lo

de Catalina L in Dulciuri, 10 Iun 2017 | 3875 vizualizari

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze.
Prajitura pão de ló (denumire certificata din 1990) este făcută din ouă, zahăr și făină. 
În Italia, acest desert este numit Pan di Spagna.
În țările anglo-saxone există, de asemenea, o rețetă asemanatoare: Prajitura burete- Sponge cake. Primii portughezi care au ajuns în Japonia, în secolul al XVI-lea au adus reteta cu ei .
Reteta a evoluat de-a lungul secolelor pentru a deveni unul dintre cele mai tipice dulciuri din Japonia: Kasut.
Știm că originile sale sunt cu siguranță în zona orașului portughez Ovar și ca este cu siguranță o reteta monahală.  Prima reteta numita Pão de ló apare în cartea de bucate a Infanta D. Maria (1538-1577). 
Pão de Ló este consumat pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Era deasemenea servit prizonierilor condamnati la moarte ca o binecuvintare inainte de executare.
Este o prăjitura moale realizata cu foarte puține ingrediente: ouă, zahăr și făină - seamana cu pandispanul nostru :)
Proporția acestor ingrediente, modul si timpul de amestecare precum și forma aleasa va crea diversitate si vor iesi prajituri diferite.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pao-de-lo-pandispan-portughez.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua la temperatura camerei
  • 200 g de zahar
  • 250 g de faina cernuta
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • coaja rasa de lamaie- o lingurita buna
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan portughez Pao de Lo:

Incalziti cuptorul la 180 ° C.

Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul.

Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos.

Puneti compozitia intr-o forma unsa cu ulei (o forma cu o gaura in mijloc daca aveti).

Coaceti timp de 25 - 30 minute.

Asteptati cel putin 10 minute, inainte de a scoate din forma.

Utilizati o forma in teflon sau in metal daca aveti - s-a lipit un pic de forma de silicon :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan portughez Pao de Lo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort stralucitor de visine