A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort pralinat cu trufe

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata cu cocos

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina....Citeste continuarea

Desert cu banane si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut. Tapetam o forma de chec sau o forma...Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de...

Postat de: Oana in Torturi

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat...Citeste continuarea

Smoothie de capsuni

Postat de: mirupiru in Love Smoothies

Se pun toate ingredientele în blender, până se amestecă bine. Se toarnă compoziția în pahare și se servește, adăugând câteva bucățele de căpșuni...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, pentru...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: mirupiru in Vita

Se unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de...Citeste continuarea

Sarmale coapte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri rapide cu sunca si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă,...Citeste continuarea

Wrap ca la tara

Postat de: portiadelumina in Porc

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din...Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu legume

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua.  Le batem...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10...Citeste continuarea

Aperitiv pernute din foietaj cu...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai...Citeste continuarea

Salata de primavara

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati morcovii, cepele si ridichile. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Ceapa si ridichile se taie rondele. Taiati fideluta varza verde si cea rosie....Citeste continuarea

Deliciu la cuptor cu broccoli si...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti de coaja cartofii si ii tai felii si ii fierbi in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Desfaci in buchetele broccoli si le pui la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Tai sunca...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti asortati de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Intr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu capsuni

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare....Citeste continuarea

Desert croissante cu unt

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri picanti

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Desfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul....Citeste continuarea

Desert biscuiti moi cu ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Întâi am topit ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și am lăsat să se răcească puțin. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, romul, până am obținut o...Citeste continuarea

Reteta de prajitura tavalita in...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând...Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de smantana cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele...Citeste continuarea

Cighir din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu piept de pui...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Se taie pieptul de pui in bucatele si se fierbe 30- 40 minute. Se lasa la racit si se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica) si cozi de ceapa taiate. Aluat : Se amesteca iaurtul...Citeste continuarea

Desert fluturasi si inimioare cu gem

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt. Amesteci cu o spatula sau...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: madi_marin in Pui

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe. Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron. În uleiul rămas, călim ceapa...Citeste continuarea

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider...Citeste continuarea

Desert tort Cristina

Postat de: ancutsa in Torturi

  Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.  Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Framantam un aluat din ingredientele enumerate si il lasam la dospit vreo 40 minute. Branza dulce o amestecam cu ouale batute si cu telemeaua rasa marunt. Intindem aluatul cat mai subtire,...Citeste continuarea

Tabouleth

Postat de: luminita20_2006 in Salate

  Se pune bulgurul la umflat, in apa fierbinte, se acopera vasul cu un capac.  Intre timp, taiem marunt patrunjelul, ceapa si menta, iar rosiile cubulete.  Intr-un bol,...Citeste continuarea

Creveti la gratar cu ananas

Postat de: luminita20_2006 in Fructe de mare

  Am decongelat crevetii, dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus crevetii in marinada obtinuta si am lasat 30 min.  Am taiat ananasul bucati...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza...

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Se taie painea felii si se pune intr-o tava de cuptor. Se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 5-7 min, sa se prajeasca putin. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul ras...Citeste continuarea

Salata cu macrou in ulei si rucola

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Ar fi ceva de spus ?😀 nop... se amesteca legumele si se mananca atunci cand va este foame 😏 O zi buna sa aveti dragilor! Citeste continuarea

Desert guguluf cu afine si iaurt

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul, iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam. Faina o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se...Citeste continuarea

Desert foietaj cu gem de mure si nuca

Postat de: aliliana in Dulciuri

Foaia se lasa la decongelat in frigider.  Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza.  Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si zmeura

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, si zaharul s-a topit. Se toarna treptat, uleiul si se mixeaza in continuare; apoi se toarna laptele si se mixeaza. Urmeaza faina amestecata cu...Citeste continuarea

Varza calita cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie -2

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt...Citeste continuarea

Briose cu ton

Postat de: oanapl in Ton

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si...Citeste continuarea

Salata de citrice cu telemea si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Citricele se decojesc. Grepfruitul se curata cu mai mare atentie  de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie. Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza. Menta si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul...Citeste continuarea

Desert tort de mere, cu frisca

Postat de: RODIMUR in Torturi

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa. Gustul de afumat nu va fi atat de...Citeste continuarea

Salata cu paste si legume

Postat de: mirela0911 in Salate

Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se pregatesc legumele. Castravetii se curata de coaja si se taie rondele, apoi in doua jumatati. Rosiile se spala s...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina)....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]