Am preparat zilele trecute și un "croque-madame", de data asta nu la sandwich maker, ci cu unt, la tigaie.
Se răzuie fin cașcavalul.
Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în tigaia în care am pus dinainte untul la topit. Se prăjește bine sandvișul pe ambele părți și apoi se pune în farfurie.
Se face un ochi în ulei (sau în untul rămas de la prăjitul sandvișului, dacă nu s-a ars), se condimentează cu sare și piper, după care se depune peste sandviș.
Se mănâncă imediat, cald.
Pentru a face acest "croque-madame" am urmat întocmai indicațiile din acest clip video de pe internet:
1
Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie ușor tartinabil. În caz contrar, veți rupe feliile de pâine atunci când veți încerca să le ungeți cu untul rece.
2
Folosiți păine toast, pentru că este mai bună pentru astfel de sandvișuri.
3
Aveți grijă să nu se ardă untul în tigaie, în timp ce prăjiți sandvișul.