Va invit sa incercati si voi aceasta prajitura rapida si delicioasa! Eu am descoperit-o in revista Carticica Practica si a fost trimisa de Laura Sava.
Incingi cuptorul la 180 grade C.
Cureti coditele, speli fructele si le stergi cu un prosop absorbant. Le tai felii pentru ca sa nu cada la fundul tavii. Mixezi ouale cu zaharul si un praf de sare (cat luati cu trei degete) timp de cca. 2-3 minute. Compozitia trebuie sa fie spumoasa.
Adaugi laptele (rece) si uleiul si amesteci din nou, pret de cateva secunde. Cerni faina impreuna cu amidonul sau praful de budinca (daca nu aveti, puneti tot faina) si praful de copt si le incorporezi in aluat.
Tapetezi cu hartie de copt o tava mare, de aprox. 25×35 cm. Torni aluatul si nivelezi. Fructele le pui intr-o punga cu doua linguri de faina sau nuca macinata (ori jumate faina+jumate nuca) si le scuturi bine. Presari cat mai uniform fructele deasupra aluatului (nu le apesi in aluat) si introduci tava in cuptor.
Lasi cca. 20 de minute si apoi scazi temperatura la 170 grade C (foc domol). Tii inca 15-20 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii (infigeti o scobitoare in mijlocul blatului, si, daca iese curata, blatul e gata). O lasi sa se racoreasca putin si o servesti.