Mă gândeam eu cum să postez o rețetă de spumă de căpșuni? Adică să scriu o rețetă din 3 ingrediente? Ce glumă bună! Apoi mi-am amintit două lucruri: acum câțiva ani mă trezisem căutând și eu pe net ”cum se face spuma de căpșuni” (aveam nevoie de gramaje) și apoi mi-am amintit și una dintre cererile voastre de a posta și rețete mai ”puțin complicate” haha:)). Așa că m-am gândit la voi și de data aceasta și am surprins în cateva fotografii pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a obține o spumă delicioasă de căpșuni. Spor la treabă, gospodinele mele!
Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă.
Căpșunile le spălăm bine și le facem piure în blender (sau le pisați cu furculița).
*Căpșunile din grădina tatălui meu.
*Uitați ce căpșunică drăguță în formă de inimioară am găsit. O fi vreun semn? haha:))
Adăugăm piureul de căpșuni peste bezea, amestecând bine, cu spatula sau cu o lingură de lemn, după fiecare adăugare. Acest pas este important dacă doriți să obțineți o spumă densă.
Puteți servi spuma de căpșuni imediat sau o puteți lăsa la rece câteva ore. Poftă bună!
1
Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.com/2017/06/spuma-de-capsuni.html