De cate ori fac placinte, o parte din aluat folosesc sa fac aceasta tarta sau renut la placinte in favoarea ei.
Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).
Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca.
Cand aluatul a crescut, intindem 2 foi pentru 2 tarte si le asezam in forme unse cu unt. Pe fiecare, le umplem pe rand, cu salam, cu sunca, felii de rosie, ceapa verde taiata fidelute, branza de burduf, bacon si cascaval ras.
Dam tavile la cuptorul incins, pentru 15 minute. Scoatem tavile, spargem peste compozitie oua, presaram cascaval ras si mai lasam la cuptor, pana se fac ouale. Pofta buna!
1
Putem face ce umplutura dorim.
2
Daca adaugati dovlecei si rosii ptr. o tarta cu legume, presarati busuioc, ii da o aroma deosebita.