Un desert rapid, racoritor si delicios si mai ales perfect pentru zilele toride de vara! Nu este nevoie sa dati drumul la cuptor, este un desert fara coacere!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Blat:
Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine
Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili de 22 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt
Rastoarna biscuitii si preseaza-i bine pe fundul formei
Pune forma de tort la frigider pana pregatesti umplutura
Crema:
Incalzeste 100 ml frisca lichida si pune-o apoi peste ciocolata rupta, apoi omogenizeaza bine compozitia si las-o deoparte sa se raceasca.
Hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi topeste la bain marie pana devine lichida.
Mixeaza frisca lichida cu jumatate din zaharul pudra pana se intareste putin.
Adauga apoi mascarpone rece, putin cate putin si restul de zahar pudra. Mixeaza pana obtii o crema omogena si adauga vanilia.
Toarna usor gelatina in crema si incorporeaza bine.
Imparte crema in doua boluri, putin mai mult intr-unul si pune ciocolata topita in bolul cu mai putina crema si omogenizeaza usor.
Asamblare:
Scoate blatul de biscuiti din frigider si rastoarna crema de ciocolata, presara apoi 200 gr de visine si pune crema alba
Pune cheesecake-ul la frigider pana pregatesti jeleul de visine
Jeleu:
Hidrateaza gelatina cu 50 ml suc de visine sau apa
Pune visinele intr-o craticioara si adauga zaharul pudra, apoi pune totul pe foc si fierbe cateva minute.
Mixeaza totul cu un blender vertical pana obtii un piure fin si adauga gelatina in compozitia calda.
Amesteca bine si lasa-l putin la racit, apoi rastoarna peste cheesecake si pune din nou la frigider pentru minim 4 ore