Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

de Oana in Torturi, 19 Iun 2017 | 18238 vizualizari

 

Un desert rapid, racoritor si delicios si mai ales perfect pentru zilele toride de vara! Nu este nevoie sa dati drumul la cuptor, este un desert fara coacere!
 Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 10 g gelatina granulata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr ciocolata neagra + 100 ml frisca lichida
  • 200 g visine fara samburi scurse bine
  • Jeleu:
  • 200 gr visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine:

Blat:

  • Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine

  • Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili de 22 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt

  • Rastoarna biscuitii si preseaza-i bine pe fundul formei

  • Pune forma de tort la frigider pana pregatesti umplutura

Crema:

  • Incalzeste 100 ml frisca lichida si pune-o apoi peste ciocolata rupta, apoi omogenizeaza bine compozitia si las-o deoparte sa se raceasca.

  • Hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi topeste la bain marie pana devine lichida.

  • Mixeaza frisca lichida cu jumatate din zaharul pudra pana se intareste putin.

  • Adauga apoi mascarpone rece, putin cate putin si restul de zahar pudra. Mixeaza pana obtii o crema omogena si adauga vanilia.

  • Toarna usor gelatina in crema si incorporeaza bine.

  • Imparte crema in doua boluri, putin mai mult intr-unul si pune ciocolata topita in bolul cu mai putina crema si omogenizeaza usor.

Asamblare:

  • Scoate blatul de biscuiti din frigider si rastoarna crema de ciocolata, presara apoi 200 gr de visine si pune crema alba

  • Pune cheesecake-ul la frigider pana pregatesti jeleul de visine

Jeleu:

  • Hidrateaza gelatina cu 50 ml suc de visine sau apa

  • Pune visinele intr-o craticioara si adauga zaharul pudra, apoi pune totul pe foc si fierbe cateva minute.

  • Mixeaza totul cu un blender vertical pana obtii un piure fin si adauga gelatina in compozitia calda.

  • Amesteca bine si lasa-l putin la racit, apoi rastoarna peste cheesecake si pune din nou la frigider pentru minim 4 ore

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake inimos cu sos de afine