Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Poti sa faci prajitura si cu alte fructe de sezon, proaspete sau congelate. Cea cu visine este preferata mea!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.
Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua amestecul caldut din craticioara si mixeaza la viteza cea mai mica, ca sa nu te stropesti :)
Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna amestecul si pune deasupra visinele fara samburi si scurse bine.
Coace prajitura la 180 de grade C, pentru 40 de minute si verifica cu o scobitoare daca este facuta. Las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai si presara deasupra zahar pudra.