Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi maresti viteza mixerului si mixezi pana obtii o compozitie omogena si lucioasa.
Compozitia obtinuta o torni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca. 40-50 de minute. Cand este gata, il scoti pe un gratar si-l lasi la racit, apoi il tai in 2 parti.
Intre timp, pregatesti crema de ciocolata.
Ciocolata rupta bucatele o topesti intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca, apoi dai la congelator pentru cca. 1 ora sau la frigider daca prepari crema de pe o zi pe alta.
Mixezi mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amesteci cu crema de ciocolata. Mixezi pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.
In cazul in care o sa mai consideri ca este necesar, mai poti adauga zahar.
Imparti crema in doua parti. Asezi un blat pe un platou, adaugi jumatate din crema si apoi asezi al doilea blat si intinzi restul de crema. Dai prajitura la frigider pentru cca. o ora, apoi o portionezi dupa dorinta.