Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert cheesecake cu jeleu de...
Postat de: nico15 in PrajituriMaruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul...Citeste continuarea
Desert tort Alex
Postat de: nico15 in TorturiSirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc. Se separa ouale, batem...Citeste continuarea
Covrigi pufosi cu faina si seminte...
Postat de: Valclaudia in PiineZdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650. Vom obtine...Citeste continuarea
Pomana Porcului
Postat de: nico15 in PorcSpalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si...Citeste continuarea
Creveti serviti cu orez cu sumac,...
Postat de: nico15 in Fructe de mareIntr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa...Citeste continuarea
Coasta afumata de porc cu cartofi...
Postat de: nico15 in PorcSe pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper. Se scoate...Citeste continuarea
Creveti cu sos picant
Postat de: nico15 in Fructe de mareCuratam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam...Citeste continuarea
Creveti serviti cu piure de cartof...
Postat de: nico15 in Fructe de mareSe pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam...Citeste continuarea
Somon si creveti serviti cu paste...
Postat de: nico15 in SomonPunem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam...Citeste continuarea
Desert prajitura Elena
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se separa ouale si se folosesc doar galbenusurile (albusurile se pot pastra la frigider pentru alta prajitura). Se amesteca margarina cu zaharul, cu mixerul, se adauga...Citeste continuarea
Desert briose pufoase cu ciocolata,...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si capsuni
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Paine cu cimbru
Postat de: ancutsa in PiineIntr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data...Citeste continuarea
Desert cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul...Citeste continuarea
Desert prajitura multicolora cu...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...Citeste continuarea
Sirop de soc
Postat de: AdrianUdrea in Sirop / CompotFlorile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă. Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu legume
Postat de: dantes in PorcFeliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, reteta...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios: Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu mere
Postat de: Alepaty in PrajituriAluatul : Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: Alepaty in TorturiBlatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...Citeste continuarea
Desert cheesecake Tiramisu reteta
Postat de: mirela0911 in TorturiTiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu urda si marar...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc...Citeste continuarea
Desert tort in doua culori cu crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiPregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...Citeste continuarea
Penne integrale cu piept de pui si...
Postat de: Valclaudia in PennePunem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare si respectam timpul de fierbere trecut pe ambalaj. Intre timp, curatam ceapa verde, ardeiul si ciupercile. Ceapa si ardeiul se taie...Citeste continuarea
Desert prajitura Delicia
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca...Citeste continuarea
Placinta cu ton si macrou
Postat de: cristina1985 in TonUmplutura : Fierbeti doua oua (tari). Cand s-au racit, se taie cubulete. Scurgeti pestele de ulei. Taiati mararul. Aluat : se amesteca toate ingredientele. Folosit o tava de 24/24 cm....Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci si...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCiupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se...Citeste continuarea
Desert briose cu crema caramel si ness
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita....Citeste continuarea
Aperitiv lipii umplute
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriPentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda
Postat de: VanessaAli in PrajituriPentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi....Citeste continuarea
Desert mini tarte cu crema de...
Postat de: Oana in PrajituriCel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand...Citeste continuarea
Ciorba de purcel cu smantana
Postat de: LauraLorra in CiorbeTaiem carnea in cubulete mici, apoi o punem la fiert intr-o oala, cu 3 l. de apa. Cand incepe sa apara spuma, o indepartam cu ajutorul unei spumiere. ...Citeste continuarea
Paste cu dovlecel
Postat de: ella87 in Mancare copiiPunem pastele la fiert, in apa cu putina sare. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete, zdrobim si usturoiul, le punem intr-o craticioara, unde am adaugat putin ulei masline. Le amestecam, punem...Citeste continuarea
Penne cu sos de rosii si bacon
Postat de: CameliaComan in PennePunem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si...Citeste continuarea
Friptura pe grill
Postat de: ella87 in PorcAdaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa,...Citeste continuarea
Desert placinta simpla cu mere
Postat de: Nadyne in PrajituriPentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care...Citeste continuarea
Aperitiv pleurotus pane
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut...Citeste continuarea
Snitel parizian din piept de pui...
Postat de: RODIMUR in PuiCum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Valclaudia in Slow CookerCuratam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu merisoare
Postat de: aliliana in PrajituriMerisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in...Citeste continuarea
Desert prajitura Furnicuta
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi cu ton
Postat de: madi_marin in PesteCartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să...Citeste continuarea
Pizza pe pat de cartofi prajiti cu...
Postat de: Valclaudia in PizzaCartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam...Citeste continuarea
Desert - Clafoutis cu cirese
Postat de: Oana in PrajituriU nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana...Citeste continuarea
Desert cu piscoturi si panettone
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul....Citeste continuarea
Desert mini croissante cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriRupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu fructe de padure
Postat de: Meea in DulciuriȘtiți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare...Citeste continuarea