Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Iun 2017 | 2661 vizualizari

 

Imi doream de mult timp sa testez aceste forme de mini-tarte, pe care le-am achizitionat de la Lidl, si iata ca le-am testat, pregatind unele cu crema de vanilie si capsuni, exact asa cum mi-am dorit. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 30 g unt topit
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 1 lingura cu apa rece
  • Crema:
  • 1 galbenus
  • 60 g zahar
  • 25 g amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • Sirop:
  • 2-3 linguri sirop de capsuni
  • 200-300 ml apa minerala
  • Pentru decor:
  • 200-300 g capsuni
  • frunze de menta
  • zahar pudra
  • Diametru forme mini-tarte: 12 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si branza pufoasa cu smantana si se omogenizeaza. Se pun faina si praful de copt si se amesteca aluatul, de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Compozitia se imparte in doua: o parte se lasa asa cum este, iar cealalta parte se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune aluat galben, alternand cu aluat maro, in sase forme de mini-tarte din silicon, unse cu unt si asezate intr-o tava mare. Se introduc tartele la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema:

Se pune o cratita cu apa, pe foc.

Galbenusul, zaharul, amidonul si esenta de vanilie se amesteca cu putin lapte intr-o craticiora, pana cand se dizolva amidonul si zaharul, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe totul pe baie de aburi, pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se mixeaza putin.

Asamblare:

Se insiropeaza mini-tartele cu siropul de capsuni amestecat cu apa minerala, se pune crema pe deasupra, apoi se decoreaza cu capsuni si menta si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lava Cake sau Vulcan de ciocolata