Hamsii prajite

de Rocsi in Peste, 23 Iun 2017 | 14272 vizualizari

 

O reteta atat de simpla, de rapida, dar este clar pentru iubitorii de peste. Eu care nu iubesc pestele si nu il consum, am cam strambat din nas cand i-am pregatit si toata ziua a trebuit sa aeresesc bucataria si sa aprind betisoare parfumate, dar am fost multumita ca am facut pofta sotului.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr hamsii proaspete
  • sare
  • faina alba
  • malai
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamsii prajite:

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.
Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.
Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem intr-o sita la scurs. Ii presaram cu sare, ii acoperim si ii dam 20 de minute la frigider.

Pe o farfurie, amestecam malai cu putina faina alba. Tavalim pestisorii prin acest amestec.
Intr-o tigaie, incingem ceva mai mult ulei. Punem hamsiile la prajit, rand pe rand, le rumenim pe ambele parti la foc potrivit.

Le scoatem pe un platou pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a mai absorbi din ulei.
Se servesc calde bineinteles cu mamaliguta, mujdei si un pahar de bere rece sau vin rece.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

28.06.2017, 21:29

Diana, pai sunt sincera! Multumesc pentru aprecieri!

mihaelar63 1

02.07.2017, 02:08

Bravo , Intelepciune draga Inseamna ca sut privilegiata , dupa supa de varzanu am atat de aerisit )

Rocsi 1

03.07.2017, 20:43

)) Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]