Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata

de oanapl in Torturi, 21 Iun 2017 | 7045 vizualizari

 



Am primit de la soacra mea niște căpșuni mici și aromate și am păstrat câteva pentru un tortuleț, iar restul le-am mâncat cu smântână (că așa ne plac nouă tare mult). M-am gândit că pentru decor o să cumpăr niște căpșuni mari, frumoase (și fără gust)...că dau mult mai bine. Când colo țeapă! N-am găsit căpșuni la nici un magazin din cartier (iar piața e foarte departe). Cică le-a trecut sezonul. Cum asa? Când abia au început să se coacă la țară.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema de mure:
  • 400 g mure
  • 80-100 g zahăr (în funcție de gustul vostru)
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 50 ml apă
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 200 g căpșuni
  • 80-100 g zahăr (în funcție de gustul vostru)
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 20 + 50 ml apă
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 200 g ciocolată
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Pentru ornat:
  • 30 g nuci măcinate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata:

Începi cu crema de ciocolată, deoarece trebuie să stea câteva ore la rece. Incălzesti frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Blatul:
Gălbenușurile le mixezi cu zahărul măcinat, până se albesc. Adaugi uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua.
Albușurile le bați spumă cu un praf de sare. Le încorporezi peste galbenușuri împreună cu esența de vanilie, cu ajutorul unei spatule.
Împarți compoziția in 2 tăvi rotunde, cu diametrul de 20 cm și le introduci în cuptorul încins, pentru 10 minute la 180 de grade C, până când trec testul cu scobitoarea.
Lași blaturile să se răcească pe un grătar.

Pentru crema de mure, pui fructele (congelate) pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr și 20 ml de apă. Lași să fiarbă timp de 10 minute până se înmoaie, apoi le treci prin sită. Lași sosul să se răcească bine de tot, apoi cântărești 200 g sos și îl mixezi cu crema mascarpone. 

Separat, mixezi frișca lichidă cu zahărul măcinat și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția.
Pui gelatina la hidratat in 50 ml de apă rece, apoi o topești pe baie de aburi, o lași să se răcorească și o adaugi peste crema de mure. Amesteci ușor cu o spatulă. 
Așezi un blat pe platou, în interiorul unui inel de tort reglabil, torni crema de mure și nivelezi cu o spatulă, așezi al doilea blat și apoi introduci platoul la frigider.

Pentru crema de căpșuni, pui fructele într-un blender și le mărunțești bine, apoi le mixezi cu crema mascarpone. 
Separat, mixezi frișca lichidă cu zahărul măcinat si apoi adaugi crema de căpșuni si omogenizezi compozitia.
Pui gelatina la hidratat in 50 ml de apa rece, apoi o topești pe baie de aburi, o lași să se răcorească și o adaugi peste crema de căpșuni. Amesteci ușor cu o spatulă. 
Torni compoziția peste blat și introduci platoul la frigider.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.


Scoți ciocolata de la frigider, o mixezi până când obții o cremă pufoasă si ornezi tortul după imaginație.

Poți folosi și fructe sau frișcă.

Eu am îmbrăcat tortul într-un strat subțire de cremă, apoi am îmbrăcat pereții (până la jumătate) in nucă măcinată si am decorat deasupra cu câteva floricele din cremă de ciocolată si nucă măcinată.  Îl lași o oră la frigider și apoi îl servești.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simona72 1

27.06.2017, 12:51

Foarte frumos si tare, tare bun!

oanapl 1

27.06.2017, 13:13

Va multumesc tuturor de aprecieri!

Ancutsa 1

27.06.2017, 13:45

Foarte frumos tortul, ador capsunile si crema de ciocolata! Si la noi a trecut sezonul capsunilor, am mai gasit cateva doar la tara unde e zona de munte.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cheesecake Tuxedo