Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios.
Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html
caramel lichid :
Mod de preparare caramel lichid:
Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.
Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.
Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.
Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!
Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine.
Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.
Mod de preparare flan :
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat.
Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.
Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).
Varsati compozitia deasupra.
Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.
Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.
Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.
Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.
Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.