Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Farfalle cu sos arrabiata
Postat de: eumimi in FarfalleMai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de cirese si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai ...Citeste continuarea
Desert brownie cu crema de branza...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, apoi nucile maruntite si faina. Omogenizam bine, turnam...Citeste continuarea
Desert inghetata Paradis cu fructe...
Postat de: amalia01 in DulciuriBati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu. Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua. In jumatate, adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula. In...Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul foietaj, l-am uns cu ou batut, am presarat mozzarella rasa si patrunjelul tocat. Am rulat aluatul, apoi am taiat ruloul format in felii late de un deget. Am asezat spirale...Citeste continuarea
Cum se umple borsul
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8...Citeste continuarea
Desert tort diplomat
Postat de: madi_marin in TorturiSe pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie. Se bate...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemSe spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,...Citeste continuarea
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu legume si ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriLegumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime. Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza de vaci si...
Postat de: VanessaAli in PrajituriBlat: Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam. Dupa ce am...Citeste continuarea
Desert tort de vara
Postat de: Zamfira in TorturiSpălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor. Fructele rămase le zdrobim parțial cu o...Citeste continuarea
Supa de pui cu broccoli si iaurt
Postat de: mihaelar63 in SupeBucatile de pui se spala bine. Maruntaiele se curata bine de pielite si se spala. Spalati si curatati bine legumele. Tacati marunt ceapa. Ardeiul si morcovii se taie cuburi....Citeste continuarea
Desert poale-n brau – placinte...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si urda
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte...Citeste continuarea
Japoneze
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe sparg ouale intr-un bol si se bat pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina...Citeste continuarea
Vinete in sos cu ardei gras
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeVinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs. Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti,...Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu piersici,...
Postat de: oanapl in PrajituriTiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu caise
Postat de: mirela0911 in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriRăzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged...Citeste continuarea
Penne cu piept de pui si mozzarella...
Postat de: Meea in PenneCum se prepara Penne cu piept de pui si mozzarella -Reteta gustoasa la cuptor Fierbem pennele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de...Citeste continuarea
Desert prajitura Lamaita
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna....Citeste continuarea
Salata de fasole verde fideluta cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea verde se curata de capete, se rupe bucati de cate 2-3 cm si se spala. Puneti fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Dupa 20 min, incercati daca fasolea este fiarta....Citeste continuarea
Pilaf cu legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe spală ardeii și gogoșarul, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe. Morcovii, țelina și pătrunjelul se curăță, se spală și se taie în formele...Citeste continuarea
Desert cu visine si iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de branza
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAm ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...Citeste continuarea
Cum se face shaorma
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul. A...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici. Intr-o cratita mare, se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: ancutsa in DulciuriSe prepară cafeaua şi se lasă puţin la răcit. Se rupe checul în bucăţi mai mici. În fiecare pahar, se aşază un strat de îngheţată, un strat de chec...Citeste continuarea
Friptura din burta de porc la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerAm sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda. Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea. Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa,...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie si de...
Postat de: ancutsa in DulciuriIntr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa. Se pune...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: andaoana in Dulceata / GemAm spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...Citeste continuarea
Dulceata agrise si coacaze rosii
Postat de: andaoana in Dulceata / GemAm spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors...Citeste continuarea
Sos de usturoi cu miere de albine
Postat de: iri_love in SosuriUsturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu nutella
Postat de: andaoana in TorturiPentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul...Citeste continuarea
Desert cheesecake la cupe, cu...
Postat de: Alepaty in PrajituriBiscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajung la consistenta nisipului ud. Gelatina se pune la inmuiat. Mascarponele se mixeaza cu...Citeste continuarea
Reteta de tort cu mousse de fructe...
Postat de: Alepaty in TorturiPreparare Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac, crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriBlatul Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare....Citeste continuarea
Pulpa de porc si carnaciori in sos...
Postat de: Valclaudia in PorcPulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am...Citeste continuarea
Champignons cu maioneza si usturoi
Postat de: RODIMUR in SalateSe rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care...Citeste continuarea
Dulceata de zarzare cu pepene galben
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemZarzarele le speli si le scoti samburii. Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete. Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu banane si crema...
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerIn vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Din visine scoatem samburi si le...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: andaoana in VitaCarnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa....Citeste continuarea
Supa de chimion, cu taitei de casa...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se...Citeste continuarea