Desert tort cu crema de lamaie

de anca_rm in Torturi, 29 Aug 2017 | 4159 vizualizari

 

Un tortulet simplu cu aroma de nuca prajita si usor acrisor datorita cremei de lamaie . Am optat prentru o crema preparata cu lapte de soia si cu amidon . Amidonul folosit in crema o face mai fina, dar se poate folosi foarte bine si faina de grau .
Acest tortulet a fost preparat in perioada in care era foarte cald afara si eu am optat sa coc blatul in Slow Cooker, oala minune.
Blatul se poate coace in  cuptor si o sa iasa la fel de bun , poate chiar mai bun .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita esenta rom
  • -30 gr fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • -3 linguri zahar
  • -1 pastaie vanilie
  • -0.5 lapte de soia
  • -2 galbenusuri
  • -sucul si coaja unei lamai Bio (20 ml suc )
  • -3 linguri amidon (sau faina)
  • -200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lamaie:

Blatul

Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt.

Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o .

Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom si le batem pana cand nu se mai simte zaharul .

Adaugam nuca , fulgi de ciocolata , faina , praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine .

Turnam compozitia in vasul de copt.

Eu am pus la Slow Cooker si l-am copt 2 ore la temperatura mica, invartind din cand in cand vasul si am mai sters capacul de cateva ori.

Daca se coace in cuptor atunci preincalzim cuptorul la 180 grade si coacem blatul pentru 20 minute sau pana cand trece testul scobitorii .

Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,semintele de la pastaia de vanilie (eu am pus si pastaia si cand a fost crema fiarta am indepartat-o) si amidonul turnand usor laptele . Amestecam continu ca sa nu se formeze cocoloase. Razuim si coaja de la o lamaie bio.

Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema ca si o budinca.

Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara ca sa nu se formeze crusta .

 

Frisca o batem foarte bine separat.

Cand este rece crema storcem lamaia  si omogenizam . Incorporam frisca in crema si dam putin la frigider. Gustati crema sa vedeti daca trebuie mai acrisoara, si se mai poate adauga putina lamaie .

 

Blatul il taiem in jumate si il umplem cu ¾ din crema .

Asezam jumatea de blat ramasa si intindem crema ramasa pe toata suprafata tortului.Decoram cu fructe,menta,ciocolata sau cu orice altceva doriti.

P.S Pastaia de vanilie dupa ce scoatem semintele din ea o putem pune intr-un borcan cu zahar pudra pentru a obtine zahar vanilat sau intr-o sticla cu alcool pentru a obtine esenta de vanilie .

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de lamaie