Vă invit să încercați o rețetă delicioasă de aperitiv, cu ficăței de pui și ouă de prepeliță.
Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui aluatul în folie alimentară și îl lasi la rece pentru minim 30 de minute.
Intre timp, pregatești umplutura.
Speli ficățeii și îi tai bucăți mici, dar nu mărunt și îi pui la fiert în apă cu sare pentru câteva minute (pentru a elimina sângele). Îi scurgi de apă și îi clătești.
Tai cubulețe mici pastrama și o pui într-o tigaie în uleiul încins, la foc potrivit. Adaugi ceapa tocată mărunt, ficățeii și un pahar de apă. Adaugi sare și piper și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa, iar ceapa și ficățeii sunt bine pătrunși. Mai adaugi sare dacă e cazul și lași tigaia deoparte.
Preîncălzești cuptorul la 180 grade C și pregătești o formă pentru tarte.
Întinzi o foaie subțire din aluat și decupezi cercuri (diametru de 10 cm).
Pui câte un cerc de aluat în fiecare cuib al formei de tartă, adaugi ficățeii sotați, dar lași puțin loc deasupra pentru oul de prepeliță.
Tai fâșii subțiri din gogoșarul murat și adaugi peste compozitia de ficăței.
Pui la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi scoți tava și adaugi câte un ou de prepeliță deasupra compoziției de ficăței și mai lași pentru 10-15 minute, până când oul este bine făcut. Scoți tava, presari cașcavalul ras și mai lași 2 minute să se topească.
Servești mini tartele calde.