Se taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand este nevoie apa. Se pune 1 lingurita boia, 1 lingurita pasta de rosii, cimbru, sare, piper. Se pune 1/2 din cascaval, ras pe razatoarea mica si se mai tine pe foc pana incepe sa se topeasca. Se inchide focul.
Foile de lasagna se fierb pe rand, cate 10 minute intr-o oala mai mare. Se umple fiecare fasie cu amestecul de carne si se ruleaza.
Se face un sos de rosii din rosiile date pe razatoare, ulei, cimbru, apa, iar jumatate din el se toarna in tava. Se fac 6 rulouri care se asaza peste sosul de rosii. Se toarna restul de sos si cascaval ras si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute, la 180 grade Celsius.