M-am inspirat de aici:
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-fanta-cu-branza-80524.html
Am pus ingrediente din camara mea si am adaptat dorintelor celor dragi mie!
Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.
Crema:
Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.
Glazura:
Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.
Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.
Sa aveti pofta, dragilor!
1
Am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle, cu continut scazut de umiditate.