Desert prajitura iubitorilor de lapte

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 24 Aug 2017 | 4844 vizualizari

 

Fii Chef inspirat! M-am hotarat sa particip la acest minunat concurs cu o reteta inspirata din https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-felie-de-lapte-82964.html NUMITA Prajitura felie de lapte. Sper ca retata mea reinterpretata sa va placa mult.,,Prajitura iubitorilor de lapte''

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar tos
  • 60 mlilitri ulei
  • 70 mililitri lapte
  • 3 linguri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 120 grame de faina
  • 4 linguri cacao
  • 5 grame praf de copt
  • putina sare
  • Crema:
  • 280 mililitri lapte
  • 2 linguri de faina
  • 100 grame zahar pudra
  • 250 grame mascarpone
  • 30 mililitri apa rece
  • un tub de frisca hulala (250 grame)
  • o esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura iubitorilor de lapte:

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand isi vor dubla volumul si vor deveni o crema spumoasa, deschisa la culoare. Adaugam peste compozitie uleiul, putin cate putin si amestecam ca la maioneza. Apoi adaugam laptele si continuam sa amestecam. Vom adauga esenta de rom si vom amesteca in continuare, apoi vom adauga faina, cacaua si praful de copt. Vom amesteca totul cu o spatula pana cand vom obtine o crema omogena. Intr-un bol vom mixa albusurile cu sarea pana vom obtine o bezea tare si lucioasa. Vom pune treptat bezeaua peste compozitie si vom amesteca cu o spatula. Vom pune compozitia la copt intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu o folie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Cand blatul s-a copt, il vom lua din cuptor si il vom lasa la racit, apoi il vom taia, pe orizontala in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele, zaharul si faina. Le punem pe foc, iar pana compozitia se va ingrosa vom pune gelatina in apa si o vom lasa la hidratat. Dupa ce crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o lasam la racit 10 minute, apoi punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Turnam crema intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic si o lasam la racit. Intr-un alt bol,  vom pune frisca din tub (Frisca trebuie sa fie din frigider, iar inainte de a o consuma trebuie sa scuturam bine tubul) si o vom amesteca cu mascarponele. Amestecam cele doua creme impreuna cu esenta de vanilie. Apoi asamblam prajitura, turnam crema peste prima foaie de blat, apoi o acoperim cu cealalta foaie. Punem prajitura la frigider pentru patru ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura iubitorilor de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu piure de caise