Un desert rafinat si foarte aromat, foarte usor de realizat!
Blat:
Crema:
Sos de zmeura:
Decor:
Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Se deseneaza cercuri pe o hartie de copt si se formeaza 8 mini blaturi de bezea
Se pun in cuptor, la 90 de grade C, pentru 2 ore, pana bezeaua este tare in exterior. Se lasa apoi la racit.
Crema: Se mixeaza pe baie de aburi galbenusuile cu zaharul pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mascarpone si frisca batuta, omogenizand usor cu o spatula. Se adauga la final vanilia. Se pune crema intr-un pos, la frigider.
Sos: Se pune zmeura congelata intr-o craticioara impreuna cu zaharul pudra. Se fierbe pana incepe sa se ingroase putin, apoi se mixeaza cu blenderul vertical si se trece prin sita.
Asamblare: Se pun 4 mini-blaturi de bezea pe un platou, se umplu cu crema, se pune sos de zmeura, cateva fructe proaspete, apoi al doilea blat de bezea si se decoreaza cu crema, zmeura proaspata si frunze de menta.
Ca varianta la acest desert minunat, se poate face si tort Pavlova. Acelasi gust fantastic intr-o alta prezentare :)