Este o reteta foarte delicioasa, care imi place foarte mult. Aceasta paine este mult mai gustoasa decat cea obisnuita. Va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta. Sper sa va placa!
Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine. Punem drojdia in apa calda si o dizolvam, apoi turnam treptat in compozitie si amestecam bine cu mana.
Dupa ce am pus toata apa, vom incepe sa framantam aluatul, vom mai pune cate 2-3 linguri de faina pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini. Dupa ce am framantat bine aluatul, il punem intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic. Lasam aluatul la dospit 30 de minute. Apoi formam painea rotunda si o punem intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Punem painea la copt 40-45 minute la 180 grade C.
Dupa ce painea s-a copt, o ungem cu putina apa cu zahar, o acoperim cu un prosop (astfel painea va avea o coaja moale) si o lasam la racit.
Pofta buna!