Paine cu cartofi

de Cofetarul Vesel in Piine, 26 Aug 2017 | 3696 vizualizari

 

Este o reteta foarte delicioasa, care imi place foarte mult. Aceasta paine este mult mai gustoasa decat cea obisnuita. Va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi fierti in coaja
  • 600 grame faina
  • 300 mililitri apa calda
  • 4 linguri ulei
  • 50 grame drojdie
  • 1 lingurita de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine. Punem drojdia in apa calda si o dizolvam, apoi turnam treptat in compozitie si amestecam bine cu mana.

Dupa ce am pus toata apa, vom incepe sa framantam aluatul, vom mai pune cate 2-3 linguri de faina pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini. Dupa ce am framantat bine aluatul, il punem intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic. Lasam aluatul la dospit 30 de minute. Apoi formam painea rotunda si o punem intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Punem painea la copt 40-45 minute la 180 grade C.

Dupa ce painea s-a copt, o ungem cu putina apa cu zahar, o acoperim cu un prosop (astfel painea va avea o coaja moale) si o lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra