Desert ciocolata de casa cu alune de padure

de Oana in Prajituri, 29 Aug 2017 | 7958 vizualizari

 

Un desert cu aroma de copilarie, ciocolata de casă se poate face ori simpla, ori în diverse combinatii, cu fructe uscate sau cu nuci, cu alune sau cu migdale. Eu am asezat-o intre doua foi de napolitana, pentru o textura crocanta!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 400 g zahar brun
  • 200 g unt
  • 100 g unt de arahide
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 foi de napolitana

Pentru alunele caramelizate:

  • 200 g alune de padure
  • 100 g zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu alune de padure:

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc!

Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi rastoarna totul pe o hartie de copt umeda. Lasa sa se raceasca si taie-le cu cutitul in bucati mici.

Pentru ciocolata de casa, pune apa si zaharul intr-o craticioara si lasa la foc mic pana se topeste zaharul, amestecand cu un tel. Pune o picatura de sirop pe deget si vezi daca este consistent si gros, dar ai grija sa nu te arzi, este fierbinte! Adauga apoi untul si amesteca pana se tepeste. Urmeaza untul de arahide.

Pune craticioara deoparte si amesteca bine praful de cacao peste laptele praf. Rastoarna amestecul peste siropul din craticioara si omogenizeaza bine compozitia. Adauga esenta de rom si alunele de padure caramelizate.

Pune o foaie de napolitana intr-o tava tapetata cu folie alimentara, rastoarna deasupra ciocolata de casa, niveleaza bine, apoi pune a doua foaie de napolitana si preseaza usor, sa se lipeasca bine.

 Acopera totul cu folie alimentara si lasa la frigider cateva ore bune, sa se intareasca ciocolata de casa.

Taie cu grija in bucati, ca sa nu se rupa foaia de napolitana.

Garantez că e delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

26.09.2017, 05:10

kytz 1

26.09.2017, 10:33

Aș servi o bucățică, două, trei.... ...până se termină !

violeta30 1

16.12.2017, 22:50

Iarta-ma de intrebare, dar untul ?! Untul cand se pune, ca nu scrie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti