Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

de Corinuta in Prajituri, 24 Aug 2017 | 11114 vizualizari

 

Super usoara si racoroasa, o reteta de prajitura de vara care e gata in 20 de minute. 

 

INGREDIENTE

  • 30 de bucati piscoturi

Ptr crema de gris:

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 250 g zahar
  • 100 g nuca de cocos (fulgi)
  • un vf cutit sare
  • 200 g unt

Ptr crema de ciocolata:

  • 1 l lapte
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 1-2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata:

Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii.

Pentru crema de gris: intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu zaharul, grisul si sarea. Turnam laptele peste ele si le punem la fiert amestecand mereu cu un tel pana da in clocot. Dupa ce a fiert circa 5 minute, o luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste piscoturi si nivelam. Dam la frigider ptr 30 de minute.

Pentru crema de ciocolata: amestecam intr-o cratita zaharul cu cacaua si budinca, adaugam laptele si omogenizam. Punem cratita pe foc si fierbem crema pana se ingroase amestecand mereu. Cand e gata, luam de pe foc si amestecam cu untul. Turnam crema peste cealalta si nivelam. Deasupra putem presara fulgi de cocos. Dam din nou la frigider pana se raceste. Dupa circa o ora se poate taia si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca