Un fel care poate fi un mic dejun, un pranz sau gustarea de seara . La fel de bine poate sa fie si pe un platou cu aperitive frumos decorate.
Este sanatos si foarte gustos .
Gustul proaspat si culoarea verde a acestui preparat iti poate inveseli ziua .
Se poate servi cu mazline sau cu branza.
Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin .
Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .
Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o pasam impreuna cu ceapa verde maruntita , usturoiul , zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de masline si condimente .
Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute .Gustati de sare , piper si lamaie si mai adaugati daca mai trebuie .
Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi , ceapa verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .