Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

de AlexTeacher in Prajituri, 29 Aug 2017 | 2564 vizualizari

 

Aluatul mi-aduce aminte de copilarie...umplutura nu prea :)))

 

INGREDIENTE

  • (Pentru 16 buc.)

  • Faina – 1 kg

  • Lapte caldut – 350 ml

  • Lapte batut (la temp. camerei) – 250 ml

  • Drojdie proaspata – 60 g

  • Zahar – 200 g

  • Oua – 5 buc

  • Esenta de vanilie – 1 lingura

  • Apa de trandafiri – 2 linguri

  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingura

  • Dulceata de smochine – 1 lingurita / cornulet

  • Scortisoara – 1 varf de cutit / cornulet

  • Unt topit – 80 g

  • Ulei de floarea soarelui – 80 ml

  • Sare – 1 varf de cutit

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara:

  • Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar;

  • Las-o la cald cca 10 min;

  • Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie;

  • Separa 3 galbenusuri de albusuri;

  • Adauga cele 3 galbenusuri si porneste aparatul pe viteza mica;

  • Pune zaharul, esenta de vanilie, apa de trandafiri si coaja de lamaie inauntru;

  • Peste acestea adauga untul topit si uleiul;

  • Mai departe adauga laptele cu zaharul si drojdia;

  • Cerne faina si amestec-o cu sarea;

  • Adaug-o treptat si lasa totul la framantat cca 10 min;

  • Cand aluatul a inceput sa se inchege creste viteza aparatului Ankarsrum la mediu;

  • Lasa la framantat alte 15 min;

  • Pune putina faina deasupra si dedesubtul aluatului si muta-l intr-un castron incapator;

  • Acopera-l cu un prosop si lasa-l la cald la dospit cca o ora – o ora si jumatate;

  • Odata dospit imparte-l in 4 si intinde fiecare foaie;

  • Taie triunghiuri potrivite si pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de dulceata de smochine si presara un varf de cutit de scortisoara pe fiecare in parte;

  • Ruleaza-le pe fiecare in parte astfel incat capatul sa vina dedesubt;

  • Asaza-le in tavi cu hartie de copt si lasa-le la crescut cca 10 min;

  • Bate cele 2 oua ramase cu ajutorul unui tel si unge cornuletele – optional poti presara putin zahar pe fiecare in parte;

  • Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 15 min;

  • Odata copti, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit acoperiti cu un prosop usor umed;

  • Serveste-i de indata ce s-au racit;

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte