Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

de AlexTeacher in Prajituri, 29 Aug 2017 | 2623 vizualizari

 

Aluatul mi-aduce aminte de copilarie...umplutura nu prea :)))

 

INGREDIENTE

  • (Pentru 16 buc.)

  • Faina – 1 kg

  • Lapte caldut – 350 ml

  • Lapte batut (la temp. camerei) – 250 ml

  • Drojdie proaspata – 60 g

  • Zahar – 200 g

  • Oua – 5 buc

  • Esenta de vanilie – 1 lingura

  • Apa de trandafiri – 2 linguri

  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingura

  • Dulceata de smochine – 1 lingurita / cornulet

  • Scortisoara – 1 varf de cutit / cornulet

  • Unt topit – 80 g

  • Ulei de floarea soarelui – 80 ml

  • Sare – 1 varf de cutit

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara:

  • Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar;

  • Las-o la cald cca 10 min;

  • Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie;

  • Separa 3 galbenusuri de albusuri;

  • Adauga cele 3 galbenusuri si porneste aparatul pe viteza mica;

  • Pune zaharul, esenta de vanilie, apa de trandafiri si coaja de lamaie inauntru;

  • Peste acestea adauga untul topit si uleiul;

  • Mai departe adauga laptele cu zaharul si drojdia;

  • Cerne faina si amestec-o cu sarea;

  • Adaug-o treptat si lasa totul la framantat cca 10 min;

  • Cand aluatul a inceput sa se inchege creste viteza aparatului Ankarsrum la mediu;

  • Lasa la framantat alte 15 min;

  • Pune putina faina deasupra si dedesubtul aluatului si muta-l intr-un castron incapator;

  • Acopera-l cu un prosop si lasa-l la cald la dospit cca o ora – o ora si jumatate;

  • Odata dospit imparte-l in 4 si intinde fiecare foaie;

  • Taie triunghiuri potrivite si pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de dulceata de smochine si presara un varf de cutit de scortisoara pe fiecare in parte;

  • Ruleaza-le pe fiecare in parte astfel incat capatul sa vina dedesubt;

  • Asaza-le in tavi cu hartie de copt si lasa-le la crescut cca 10 min;

  • Bate cele 2 oua ramase cu ajutorul unui tel si unge cornuletele – optional poti presara putin zahar pe fiecare in parte;

  • Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 15 min;

  • Odata copti, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit acoperiti cu un prosop usor umed;

  • Serveste-i de indata ce s-au racit;

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

31.08.2017, 09:02

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

31.08.2017, 20:28

perfecte

kytz 1

09.09.2017, 10:02

....nici mie....chiar interesantă umplutura! Iar cornurile foarte arămii și frumoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca