Buna dragilor
Va propun o minunata supa crema de mazare, cu o floare din cascaval picant, nu cu crutoane asa cum v-ati obisnuit.
Este o minunatie si se poate adapta la orice tip de leguma, in functie de preferintele voastre culinare.
Mai intai incalzim cuptorul pt a face floarea de cascaval si pregatim cateva cescute de cafea (in ele vom aseza florile).
Radem cascaval cat de mult vrem (daca aveti mai multe tipuri cu atat mai bine).
Punem cascavalul intr-un castron, presaram un pic de turmeric, piper, boia iute si un strop de cimbru nemacinat, le amestecam.
Intr-o tava cu hartie de copt, asezam gramajoare de cascaval de diferite dimensiuni si nu foarte dese si groase. Cascavalul la caldura se va lati/dilata si se va rumeni un pic.
Scoatem tava din cuptor/ nu stingem cuptorul si luam fiecare gramajoara usor, sa nu ne ardem si o modelam cu mana, ca la plastelina si formam petale, apoi petala in petala ca sa-i dam forma de trandafir. Le asezam in cestile de cafea sa se raceasca.
Daca nu ati apucat sa le modelati si s-au intarit, mai bagati tava 1 minut la cuptor si reluati procedeul, apoi stingeti cuptorul.
Nu este mare filozofie, nu va fie teama ca nu ies -garantez.
supa -crema
Intr-o craticioara, punem apa la fiert- estimam cat sa acopere ingredientele si o clocotim, apoi punem cartoful taiat cuburi marunte si mazarea si le lasam sa fiarba bine. Dupa ce s-au fiert, se scurgem bine si le punem intr un blender cu 2-3 linguri de smantana si sare.
Mixam compozitia un strop mai grosuta sau dupa preferinta. Apoi o asezam in boluri/castronele, in centru punem florile de cascaval si picuram usor smantana/ulei aromatizat si facem niste modele cu o scobitoare.
Se serveste fierbinte!